Meteen naar de inhoud

Wat is Online Marketing?

Online marketing, ook wel internet marketing of digitale marketing, is een vorm van marketing. Net als traditionele marketing worden bedrijven, producten of diensten gepromoot. Het verschil is dat het promoten enkel gebeurt op het internet.

Onder online marketing vallen verschillende disciplines zoals: content marketing, social media marketing, search engine optimization, search engine advertising, email marketing, en meer. Op deze pagina vindt je alle informatie over online marketing.

online marketing

Online Marketing betekenis

De betekenis van online marketing kan als volgt worden omschreven:

Online Marketing is het promoten van bedrijven, producten en diensten op het internet door middel van één of meerdere disciplines binnen online marketing.

5

Vormen van Online Marketing

Online marketing is een overkoepelende term voor verschillende vormen van online marketing. Door het inzetten van één van deze vormen wordt er gebruik gemaakt van online marketing. Een gezonde online marketing strategie bestaat uit een combinatie van deze disciplines en focust zich niet op één discipline. Hieronder worden de 5 grootste vormen besproken.

1

Search Engine Optimization (SEO)

SEO, oftewel Search Engine Optimization, houdt zich bezig met het optimaliseren van een website voor zoekmachines. Hierdoor kunnen meer bezoekers naar een website geleid worden en kan er meer verkocht worden.

2

Search Engine Advertising (SEA)

Een betaalde manier om meer bezoekers naar de website te leiden en meer te verkopen is SEA, oftewel Search Engine Advertising. Er zijn verschillende zoekmachines waar geadverteerd kan worden, elke zoekmachine heeft haar eigen systeem.

3

Content Marketing

Content marketing heeft betrekking tot het maken van content voor een doelgroep van een bedrijf. Andere vormen van online marketing kunnen helpen bij het promoten van deze content. Daarnaast kan content ook geoptimaliseerd worden voor zoekmachines.

4

Social Media Marketing

Door middel van Social Media Marketing wordt content op verschillende social media kanalen die relevant zijn voor een bedrijf gepromoot. Het doel van het promoten is het verhogen van de brand awareness, of potentiële klanten naar de website te leiden. Uiteindelijk is het doel hierdoor meer te verkopen.

5

Email Marketing

Email Marketing is ook een manier, naast social media marketing, om content te verspreiden. Door middel van email marketing kan ook de brand awareness verhoogd worden, en producten en diensten gepromoot worden. Emails kunnen verstuurd worden naar potentiële klanten, maar ook naar bestaande klanten.

Waarom Online Marketing?

Het ultieme doel van online marketing is het verhogen van de verkoop. Dit kan op verschillende manieren gebeuren en daarom zijn er verschillende marketing doelen, dit is afhankelijk van de online marketing strategie. Een doel kan zijn om de merkbekendheid te verhogen, of een product onder de aandacht te brengen. Beide doelen moeten op termijn ervoor zorgen dat de verkoop verhoogd wordt.

Online Marketing tips

Als ondernemer kun je wel wat hulp gebruiken bij je online marketing activiteiten. Daarom vind je hier een aantal belangrijke tips.

Tip 1: Zorg voor een spreiding van je marketingkanalen.

Tip 2: Zorg ervoor dat je website up-to-date is.

Tip 3: Definieer je doelgroep.

Tip 4: Focus op elk fase van de customer journey.

Tip 5: Analyseer je marketing activiteiten.

Lees meer in mijn blog over deze online marketing tips.

online marketing

Online marketing betekenis

waarom online marketing

Volg mij op Social Media